Masový kotlík s vepřovou hlavou
Ingredience
Brambory |
700 g |
Cibule |
120 g |
Hřebíček |
2 g |
Kapusta hlávková |
1 kg |
Mrkev kořen |
120 g |
Pórek |
250 g |
Vepřová hlava |
0.5 ks |
Vepřová krkovička |
500 g |
Vepřová plec |
1 kg |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 210 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso dáme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvedeme k varu a vaříme 90 minut. Poté přidáme očištěnou zeleninu a koření.
- Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny, spaříme horkou vodou, odkrojíme dřevnaté části. Kapustu vmícháme do vývaru a vaříme dalších 90 minut.
- Brambory uvaříme v troše vývaru a servírujeme s uvařeným masem a zeleninou.