Kotlík s kachním masem
Ingredience
Bazalka |
4 g |
Bobkový list |
4 g |
Cibule |
120 g |
Hřebíček |
1 g |
Kachna mražená |
400 g |
Kachní sádlo |
30 g |
Kapusta hlávková |
1 kg |
Kedlubna |
50 g |
Mrkev kořen |
120 g |
Pepř černý celý |
2 g |
Pórek |
200 g |
Tymián čerstvý |
4 g |
Vepřová krkovička |
500 g |
Vepřová kůže |
2 ks |
Vepřová plec |
1000 g |
Vepřové nožičky |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Plec, krkovičku, nožičky a kůži dáme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvedeme k varu a vaříme 90 minut.
- Poté přidáme zeleninu kromě kapusty a kedlubny, koření a bylinky.
- Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny, spaříme horkou vodou, odkrojíme dřevnaté části. Kedlubnu pokrájíme na menší kousky a s kapustou vmícháme do vývaru. Vaříme dalších 90 minut.
- Půl hodiny před koncem varu přidáme do vývaru kachní maso osmažené na sádle dozlatova.