Kotlík s kachním masem

Ingredience


Bazalka 4 g
Bobkový list 4 g
Cibule 120 g
Hřebíček 1 g
Kachna mražená 400 g
Kachní sádlo 30 g
Kapusta hlávková 1 kg
Kedlubna 50 g
Mrkev kořen 120 g
Pepř černý celý 2 g
Pórek 200 g
Tymián čerstvý 4 g
Vepřová krkovička 500 g
Vepřová kůže 2 ks
Vepřová plec 1000 g
Vepřové nožičky 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plec, krkovičku, nožičky a kůži dáme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Uvedeme k varu a vaříme 90 minut.
  2. Poté přidáme zeleninu kromě kapusty a kedlubny, koření a bylinky.
  3. Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny, spaříme horkou vodou, odkrojíme dřevnaté části. Kedlubnu pokrájíme na menší kousky a s kapustou vmícháme do vývaru. Vaříme dalších 90 minut.
  4. Půl hodiny před koncem varu přidáme do vývaru kachní maso osmažené na sádle dozlatova.