Rybí filé na čínský způsob

Ingredience


Chléb konzumní 46 g
Cibulka jarní 4 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 67.5 g
Olej rostlinný 100 ml
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Platýz - filety 900 g
Rajčata 350 g
Směs pěti vůní 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosejeme spolu s kořenicím práškem, solí a pepřem. V takto dochucené mouce obalíme rybí řízky. Poté je namáčíme do rozšlehaného vejce a nakonec obalíme v rozdrobeném chlebu.
  2. V pánvi rozpálíme cca 1cm vrstvu oleje a maso smažíme po každé straně cca 2-3 minuty do zlatohněda. Osušíme na papírové utěrce, dáme na talíř a uchováme teplé.
  3. Olej z pánve slijeme a vytřeme ji ubrouskem. Na rozehřátém másle osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibulku, na kostičky pokrájená rajčata bez semínek a po minutě přidáme sójovou omáčku.
  4. Rybu rozdělíme na talíř, přelijeme omáčkou, dozdobíme nakrájenou paprikou a pažitkou a podáváme.