Kančí na víně

Ingredience


Bobkový list 8 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 180 g
Cukr moučkový 10 g
Jalovec 2 g
Kančí plec 2 kg
Koňak Armaňak 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Mrkev kořen 120 g
Olej arašídový (podzemnicový) 30 ml
Olej olivový 80 ml
Pažitka 6 g
Pepř černý mletý 3 špetka
Protlak rajčatový 30 ml
Rozmarýn čerstvý 4 g
Sůl 3 špetka
Tymián čerstvý 5 g
Víno červené 1 l
Vývar telecí 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme koření, nakrájenou cibuli a mrkev. Zalijeme 30 ml oleje a necháme marinovat 24 hodin.
  2. Před vařením oddělíme maso od zeleniny a osmažíme je na rozpáleném oleji. Smažíme 25 minut.
  3. Maso dáme do hrnce, přidáme marinovanou zeleninu a restujeme dalších 30 minut. Zaprášíme moukou, přilijeme víno a armaňak.
  4. Vaříme 15 minut a poté vlijeme vývar, protlak, přidáme bylinky a cukr. Uvedeme k varu a přiklopené dusíme 90 minut.
  5. Těsně před servírováním vmícháme do omáčky nasekanou pažitku s utřeným česnekem.