Kančí na víně
Ingredience
Bobkový list |
8 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
180 g |
Cukr moučkový |
10 g |
Jalovec |
2 g |
Kančí plec |
2 kg |
Koňak Armaňak |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Mrkev kořen |
120 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
30 ml |
Olej olivový |
80 ml |
Pažitka |
6 g |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Protlak rajčatový |
30 ml |
Rozmarýn čerstvý |
4 g |
Sůl |
3 špetka |
Tymián čerstvý |
5 g |
Víno červené |
1 l |
Vývar telecí |
700 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 170 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme koření, nakrájenou cibuli a mrkev. Zalijeme 30 ml oleje a necháme marinovat 24 hodin.
- Před vařením oddělíme maso od zeleniny a osmažíme je na rozpáleném oleji. Smažíme 25 minut.
- Maso dáme do hrnce, přidáme marinovanou zeleninu a restujeme dalších 30 minut. Zaprášíme moukou, přilijeme víno a armaňak.
- Vaříme 15 minut a poté vlijeme vývar, protlak, přidáme bylinky a cukr. Uvedeme k varu a přiklopené dusíme 90 minut.
- Těsně před servírováním vmícháme do omáčky nasekanou pažitku s utřeným česnekem.