Pečené hřebenatky s wontonovými plackami
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Hřebenatka |
16 ks |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Pórek |
1 ks |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Těsto Wonton |
8 plátek |
Česnek |
1 stroužek |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Thajská směs |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve připravíme marinádu. Zázvor nastrouháme, česnek nakrájíme nadrobno a všechny uvedené přísady nasypeme do mísy a promícháme. Přidáme hřebenatky rozkrojené napůl, protřepeme a necháme cca 30min marinovat.
- Wontonové placky osmažíme postupně v rozpáleném oleji dokřupava. Necháme osušit na papírové utěrce a uchováme teplé.
- Ve velké pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje. Přidáme hřebenatky i s marinádou a při vysoké teplotě vaříme 1min, dokud nezezlátnou. Vyjmeme děrovanou naběračkou. Do pánve přilijeme zbytek oleje, rozpálíme a za stálého míchání v něm povaříme doměkka na tenké plátky nakrájenou mrkev a pórek. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme šťávu z jednoho citronu a půlky pomeranče. Do pánve vrátíme hřebenatky, promícháme se zeleninou a prohřejeme. Poté vše přemístíme do mísy, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a koriandr. Směs rozdělíme na 4 části, každou vložíme mezi dvě wontonové placky a podáváme.