Králík na houbách
Ingredience
Bobkový list |
6 g |
Česnek |
2 stroužek |
Houby čerstvé |
700 g |
Koňak Armaňak |
50 ml |
Králík |
2500 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Protlak rajčatový |
12 ml |
Rozmarýn čerstvý |
5 g |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
4 g |
Víno bílé |
300 ml |
Vývar telecí |
700 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Maso naporcujeme na 8 dílů, osolíme a opepříme. Osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme pokrájené houby a zakryté dusíme 20 minut. Poté přilijeme koňak a 250 ml vína, povaříme 10 minut. Osolíme, opepříme, přilijeme vývar, přidáme bylinky, protlak, utřený česnek.
- Omáčku uvedeme k varu a zakryté dusíme 90 minut.
- Uvařené maso vyjmeme, do omáčky přilijeme zbytek vína a necháme 5 minut povařit. Z omáčky vyjmeme bylinky, přimícháme máslo a mouku.
- Vrátíme do hrnce maso a necháme prohřát.