Králík na houbách

Ingredience


Bobkový list 6 g
Česnek 2 stroužek
Houby čerstvé 700 g
Koňak Armaňak 50 ml
Králík 2500 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Protlak rajčatový 12 ml
Rozmarýn čerstvý 5 g
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 4 g
Víno bílé 300 ml
Vývar telecí 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso naporcujeme na 8 dílů, osolíme a opepříme. Osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme pokrájené houby a zakryté dusíme 20 minut. Poté přilijeme koňak a 250 ml vína, povaříme 10 minut. Osolíme, opepříme, přilijeme vývar, přidáme bylinky, protlak, utřený česnek.
  2. Omáčku uvedeme k varu a zakryté dusíme 90 minut.
  3. Uvařené maso vyjmeme, do omáčky přilijeme zbytek vína a necháme 5 minut povařit. Z omáčky vyjmeme bylinky, přimícháme máslo a mouku.
  4. Vrátíme do hrnce maso a necháme prohřát.