Plněné hřebenatky

Ingredience


Bešamel 500 ml
Cibule 60 g
Hřebenatka 8 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Sýr Parmezán 40 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Víno bílé 200 ml
Voda pitná 250 ml
Zakysaná smetana 40 ml
Žampiony - sterilované 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z hřebenatek vyjmeme, dáme do hrnce, zalijeme 250 ml vody a vínem, přidáme cibuli, sůl a pepř. Necháme 15 minut ohřívat. Poté maso vyjmeme, smícháme s žampiony a bešamelem, do kterého jsme vmíchali žloutek a smetanu.
  2. Směs osolíme a opepříme, naplníme jí lastury a posypeme strouhaným sýrem.
  3. Zapékáme při 200 °C 20 minut.