Plněné hřebenatky
Ingredience
Bešamel |
500 ml |
Cibule |
60 g |
Hřebenatka |
8 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Parmezán |
40 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
200 ml |
Voda pitná |
250 ml |
Zakysaná smetana |
40 ml |
Žampiony - sterilované |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso z hřebenatek vyjmeme, dáme do hrnce, zalijeme 250 ml vody a vínem, přidáme cibuli, sůl a pepř. Necháme 15 minut ohřívat. Poté maso vyjmeme, smícháme s žampiony a bešamelem, do kterého jsme vmíchali žloutek a smetanu.
- Směs osolíme a opepříme, naplníme jí lastury a posypeme strouhaným sýrem.
- Zapékáme při 200 °C 20 minut.