Chaundreé
Ingredience
Bobkový list |
8 g |
Česnek |
4 stroužek |
Estragon |
6 g |
Kambala |
350 g |
Langusta |
200 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Šalotka |
120 g |
Sépie |
250 g |
Sůl |
3 špetka |
Treska aljašská |
350 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Úhoř mořský |
300 g |
Víno bílé |
600 ml |
Vývar rybí |
600 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ryby omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Šalotku nasekáme nadrobno a společně s utřeným česnekem, sekaným estragonem a petrželkou podusíme na másle. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem. Uvedeme k varu, přidáme bylinky a přiklopené vaříme 60 minut. Kousky ryby osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji. Poté ryby přidáme do vývaru a vaříme 25 minut.
- Osolíme a opepříme, vyjmeme přidané bylinky a servírujeme.