Chaundreé

Ingredience


Bobkový list 8 g
Česnek 4 stroužek
Estragon 6 g
Kambala 350 g
Langusta 200 g
Máslo čerstvé 80 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 3 špetka
Šalotka 120 g
Sépie 250 g
Sůl 3 špetka
Treska aljašská 350 g
Tymián čerstvý 10 g
Úhoř mořský 300 g
Víno bílé 600 ml
Vývar rybí 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Šalotku nasekáme nadrobno a společně s utřeným česnekem, sekaným estragonem a petrželkou podusíme na másle. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem. Uvedeme k varu, přidáme bylinky a přiklopené vaříme 60 minut. Kousky ryby osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji. Poté ryby přidáme do vývaru a vaříme 25 minut.
  2. Osolíme a opepříme, vyjmeme přidané bylinky a servírujeme.