Caldeirada

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Cibule 120 g
Langusta 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Mník 300 g
Mrkev kořen 60 g
Mušle slávky 1000 g
Olej olivový 40 ml
Ostnatec 400 g
Paprika červená 70 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Pórek 150 g
Rajčata 100 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 6 g
Víno bílé 750 ml
Voda pitná 1500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby dobře omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Poté je obalíme v hladké mouce.
  2. Pórek, mrkev a cibuli očistíme a pokrájíme na drobnější kousky. Zeleninu orestujeme na rozpáleném másle. Přidáme utřený česnek a rybí hlavy, smažíme 10 minut, poté přilijeme víno.
  3. Vaříme 5 minut, přimícháme pokrájená rajčata, papriky, bylinky a chilli. Zalijeme 1500ml studené vody, uvedeme k varu a přiklopené vaříme 30 minut.
  4. Rozpálíme olej a necháme na něm osmažit plátky ryby, langusty a slávky.
  5. Vývar ze zeleniny a kostí přecedíme a přidáme do něj langusty, rybu a slávky. Necháme 8 minut prohřát, osolíme a opepříme dle chuti a poté servírujeme.