Caldeirada
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
120 g |
Langusta |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mník |
300 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Mušle slávky |
1000 g |
Olej olivový |
40 ml |
Ostnatec |
400 g |
Paprika červená |
70 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Pórek |
150 g |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
6 g |
Víno bílé |
750 ml |
Voda pitná |
1500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ryby dobře omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Poté je obalíme v hladké mouce.
- Pórek, mrkev a cibuli očistíme a pokrájíme na drobnější kousky. Zeleninu orestujeme na rozpáleném másle. Přidáme utřený česnek a rybí hlavy, smažíme 10 minut, poté přilijeme víno.
- Vaříme 5 minut, přimícháme pokrájená rajčata, papriky, bylinky a chilli. Zalijeme 1500ml studené vody, uvedeme k varu a přiklopené vaříme 30 minut.
- Rozpálíme olej a necháme na něm osmažit plátky ryby, langusty a slávky.
- Vývar ze zeleniny a kostí přecedíme a přidáme do něj langusty, rybu a slávky. Necháme 8 minut prohřát, osolíme a opepříme dle chuti a poté servírujeme.