Fusilli se smetanou a sýrem
Ingredience
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
600 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Čedar |
125 g |
Sýr Feta |
250 g |
Těstoviny Fusilli |
500 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Olej olivový |
20 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a 250 ml vody, ve které se vařily, uschováme. Těstoviny necháme mírně vychladnout.
- Pekáč o objemu zhruba 2 l vytřeme olivovým olejem.
- Rozšleháme vejce, přilijeme smetanu a vodu, ve které se vařily těstoviny a trochu rozšleháme. Vmícháme rozdrobený sýr feta, mouku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.
- Těstoviny urovnáme do připraveného pekáče a zalijeme smetanovou směsí. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme 30-35 minut, až hmota ztuhne a povrch zezlátne.