Fusilli se smetanou a sýrem

Ingredience


Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 5 g
Pepř černý mletý 5 g
Smetana 33% (šlehačka) 600 ml
Sůl 5 g
Sýr Čedar 125 g
Sýr Feta 250 g
Těstoviny Fusilli 500 g
Vejce slepičí 3 ks
Olej olivový 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a 250 ml vody, ve které se vařily, uschováme. Těstoviny necháme mírně vychladnout.
  2. Pekáč o objemu zhruba 2 l vytřeme olivovým olejem.
  3. Rozšleháme vejce, přilijeme smetanu a vodu, ve které se vařily těstoviny a trochu rozšleháme. Vmícháme rozdrobený sýr feta, mouku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.
  4. Těstoviny urovnáme do připraveného pekáče a zalijeme smetanovou směsí. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme 30-35 minut, až hmota ztuhne a povrch zezlátne.