Papriky plněné slaninou a těstovinou

Ingredience


Anglická slanina 80 g
Bazalka 20 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Mozzarella 150 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Oregano sušené 5 g
Paprika červená 350 g
Passata (drcená rajčata) 425 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Protlak rajčatový 25 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Risone semolinové 150 g
Víno bílé 125 ml
Máslo čerstvé 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
  2. Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem.
  3. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na malém ohni, průběžně promícháváme na oleji, až cibule změkne. Přidáme slaninu a smažíme ji dokřupava. Opečenou slaninu, cibuli a česnek přendáme do velké mísy a smícháme s těstovinami, sýry a petrželkou. Rozpůlené papriky naplníme připravenou těstovinovou směsí a vložíme je do pekáče.
  4. Smícháme rajčata, víno, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř. Omáčku naneseme na těstovinovou směs v paprikách. Naplněné papriky ozdobíme bazalkou a zapékáme 35-40 minut.