Papriky plněné slaninou a těstovinou
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Bazalka |
20 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Mozzarella |
150 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
5 g |
Paprika červená |
350 g |
Passata (drcená rajčata) |
425 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Protlak rajčatový |
25 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Risone semolinové |
150 g |
Víno bílé |
125 ml |
Máslo čerstvé |
20 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
- Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem.
- Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na malém ohni, průběžně promícháváme na oleji, až cibule změkne. Přidáme slaninu a smažíme ji dokřupava. Opečenou slaninu, cibuli a česnek přendáme do velké mísy a smícháme s těstovinami, sýry a petrželkou. Rozpůlené papriky naplníme připravenou těstovinovou směsí a vložíme je do pekáče.
- Smícháme rajčata, víno, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř. Omáčku naneseme na těstovinovou směs v paprikách. Naplněné papriky ozdobíme bazalkou a zapékáme 35-40 minut.