Boloňská omeleta

Ingredience


Bazalka 10 g
Cibule 60 g
Mléko polotučné 60 ml
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 5 g
Šunka dušená 125 g
Sýr Čedar 60 g
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
Těstoviny Fusilli 150 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájenou cibuli smažíme na 1 lžíci oleje na mírném ohni doměkka. Vmícháme nakrájenou šunku a krátce smažíme. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a necháme trochu vychladnout. Rozšleháme vejce, mléko, sůl a pepř, přidáme těstoviny, parmezán, bylinky a směs cibule se šunkou a promícháme. V téže pánvi rozehřejeme zbývající olej, vlijeme na něj vaječnou směs a posypeme ji nastrouhaným čedarem. Pečeme při střední teplotě, dokud směs nezačne na okrajích tuhnout. Potom pánev vložíme pod rozehřátý gril, aby se omeleta dopekla. Před podáváním ji nakrájíme na klínky.