Boloňská omeleta
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Cibule |
60 g |
Mléko polotučné |
60 ml |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Šunka dušená |
125 g |
Sýr Čedar |
60 g |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Těstoviny Fusilli |
150 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájenou cibuli smažíme na 1 lžíci oleje na mírném ohni doměkka. Vmícháme nakrájenou šunku a krátce smažíme. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a necháme trochu vychladnout. Rozšleháme vejce, mléko, sůl a pepř, přidáme těstoviny, parmezán, bylinky a směs cibule se šunkou a promícháme. V téže pánvi rozehřejeme zbývající olej, vlijeme na něj vaječnou směs a posypeme ji nastrouhaným čedarem. Pečeme při střední teplotě, dokud směs nezačne na okrajích tuhnout. Potom pánev vložíme pod rozehřátý gril, aby se omeleta dopekla. Před podáváním ji nakrájíme na klínky.