Fettucine s kapary a ančovičkami
Ingredience
Ančovičky konzervované |
90 g |
Česnek |
2 stroužek |
Kapary |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
75 g |
Olivy zelené |
55 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
120 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Fettuccine |
500 g |
Víno bílé |
60 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
- V průběhu vaření těstovin, smažíme na oleji na malém ohni česnek doměkka, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, kapary, zelené i černé olivy a vaříme 2 minuty.
- Přidáme víno, petrželku nebo bazalku a pepř. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a omáčku za občasného zamíchání asi 5 minut vaříme. Odstavíme ji, přidáme ančovičky a opatrně promícháme.
- Omáčku nalijeme na teplé těstoviny a protřeseme.