Fettucine s kapary a ančovičkami

Ingredience


Ančovičky konzervované 90 g
Česnek 2 stroužek
Kapary 3 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 75 g
Olivy zelené 55 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Rajčata 120 g
Sůl 5 g
Těstoviny Fettuccine 500 g
Víno bílé 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
  2. V průběhu vaření těstovin, smažíme na oleji na malém ohni česnek doměkka, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, kapary, zelené i černé olivy a vaříme 2 minuty.
  3. Přidáme víno, petrželku nebo bazalku a pepř. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a omáčku za občasného zamíchání asi 5 minut vaříme. Odstavíme ji, přidáme ančovičky a opatrně promícháme.
  4. Omáčku nalijeme na teplé těstoviny a protřeseme.