Linguine se špenátem a šunkou
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
150 g |
Cukr krupice |
5 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
5 g |
Šunka parmská |
90 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Linguine |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
- V průběhu vaření těstovin smažíme šunku a jarní cibulky na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 5 minut dokřupava.
- Špenátu odstraníme řapíky, listy nahrubo pokrájíme a přidáme na pánev. Vmícháme ocet a cukr, zakryjeme a asi 1 minutu povaříme, až špenát změkne. Osolíme a opepříme.
- Omáčku dáme na těstoviny a protřeseme, aby se rovnoměrně promíchaly. Jednotlivé porce posypeme parmezánem a servírujeme.