Linguine se špenátem a šunkou

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Cibulka jarní 150 g
Cukr krupice 5 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 5 g
Šunka parmská 90 g
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Linguine 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
  2. V průběhu vaření těstovin smažíme šunku a jarní cibulky na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 5 minut dokřupava.
  3. Špenátu odstraníme řapíky, listy nahrubo pokrájíme a přidáme na pánev. Vmícháme ocet a cukr, zakryjeme a asi 1 minutu povaříme, až špenát změkne. Osolíme a opepříme.
  4. Omáčku dáme na těstoviny a protřeseme, aby se rovnoměrně promíchaly. Jednotlivé porce posypeme parmezánem a servírujeme.