Kukuřičné vdolky
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
200 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
20 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
250 g |
Olej rostlinný |
3 dl |
Sůl |
3 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. V druhé míse smícháme mléko, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Obojí obsah promícháme v jedné míse dohromady, případně přidáme mouku, aby těsto bylo kompaktní. Nakonec vmícháme okapanou kukuřici. Těsto klademe na rozpálený olej a smažíme dozlatova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.