Krocaní koblihy
Ingredience
Krocaní maso pečené |
300 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
20 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka polohrubá |
185 g |
Olej rostlinný |
3 dl |
Salát ledový |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mouku, sůl a kypřicí prášek, přidáme mléko ušlehané s vejcem a dobře promícháme. Necháme chvíli odležet.
- Mezitím nakrájíme pečené krocaní maso na malinké kousky, které po chvíli postupně vmícháme do těsta. Lžící vykrajujeme kousky těsta a smažíme dozlatova ze všech stran na dostatečném množství rozpáleného oleje. Necháme okapat na papírové utěrce a servírujeme na talíři ozdobeném natrhaným ledovým salátem.