Jitrnice v pivní omáčce

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 100 g
Jitrnice domácí 4 ks
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Omáčka sójová 0.5 polévková lžíce
Pepř černý celý 5 ks
Perník 2 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 750 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V rendlíku vaříme pivo s kořením, solí a kořenovou zeleninou. Po pár minutách stáhneme z plamene, zašleháme nastrouhaný perník s moukou a sójovou omáčku. Do omáčky vložíme jitrnice a 10 minut dusíme pod poklicí. Poté jitrnice naložíme na talíře, omáčku propasírujeme a přelijeme s ní jitrnice.