Jitrnice v pivní omáčce
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Jitrnice domácí |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Omáčka sójová |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
5 ks |
Perník |
2 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
750 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V rendlíku vaříme pivo s kořením, solí a kořenovou zeleninou. Po pár minutách stáhneme z plamene, zašleháme nastrouhaný perník s moukou a sójovou omáčku. Do omáčky vložíme jitrnice a 10 minut dusíme pod poklicí. Poté jitrnice naložíme na talíře, omáčku propasírujeme a přelijeme s ní jitrnice.