Medová smetanová omáčka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Grapefruity |
1 ks |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pomeranče |
1 ks |
Vývar zeleninový |
350 ml |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zázvorový kořen nastrouháme, cibuli nasekáme a společně podusíme na rozehřátém másle. Poté přilijeme vývar, ocet a citronovou šťávu a asi 15minut provaříme do zhoustnutí.
- Přimícháme dílky pomeranče a citrusu, zahustíme základní světlou omáčkou a dochutíme medem.
- Omáčka je vhodná k rybám, zejména k pstruhovi.