Medová smetanová omáčka

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Grapefruity 1 ks
Med včelí 1 kávová lžička
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pomeranče 1 ks
Vývar zeleninový 350 ml
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zázvorový kořen nastrouháme, cibuli nasekáme a společně podusíme na rozehřátém másle. Poté přilijeme vývar, ocet a citronovou šťávu a asi 15minut provaříme do zhoustnutí.
  2. Přimícháme dílky pomeranče a citrusu, zahustíme základní světlou omáčkou a dochutíme medem.
  3. Omáčka je vhodná k rybám, zejména k pstruhovi.