Zapečené topinky s pivní směsí a křenem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
8 krajíc |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Křen |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
400 ml |
Sůl |
0.333333 kávová lžička |
Sýr Čedar |
100 g |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky chleba osmažíme na rozpáleném oleji a potřeme po obou stranách česnekem.
- V míse smícháme jemně nastrouhaný sýr se změklým máslem, moukou, pivem, solí, hořčicí a v rendlíku za neustálého míchání uvaříme hustou směs. Osmažené plátky chleba potřeme směsí, každý posypeme jemně nastrouhaným křenem a klademe na plech vyložený pečícím papírem, v předehřáté troubě zprudka zapečeme.
- Hotové topinky zdobíme jemně posekanou petrželovou natí.