Zapečené topinky s pivní směsí a křenem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb konzumní 8 krajíc
Hořčice 1 polévková lžíce
Křen 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 20 g
Olej rostlinný 80 ml
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 400 ml
Sůl 0.333333 kávová lžička
Sýr Čedar 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky chleba osmažíme na rozpáleném oleji a potřeme po obou stranách česnekem.
  2. V míse smícháme jemně nastrouhaný sýr se změklým máslem, moukou, pivem, solí, hořčicí a v rendlíku za neustálého míchání uvaříme hustou směs. Osmažené plátky chleba potřeme směsí, každý posypeme jemně nastrouhaným křenem a klademe na plech vyložený pečícím papírem, v předehřáté troubě zprudka zapečeme.
  3. Hotové topinky zdobíme jemně posekanou petrželovou natí.