Zapečené špekáčky s černým pivem
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Cibule |
2 ks |
Hořčice plnotučná |
4 polévková lžíce |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
4 ks |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
400 ml |
Špekáčky |
10 ks |
Sýr Eidam cihla 30% |
200 g |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Špekáčky sloupneme a nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a okurky na kostičky, sýr nastrouháme, pekáč vymažeme máslem. Do pekáče vložíme polovinu špekáčků, natřeme polovinou hořčice a kečupu. Překryjme polovinou plátků slaniny, cibule a polovinou okurek. Na okurky poklademe plátky špekáčků a zopakujeme předešlý postup. Na závěr vše zasypeme nastrouhaným sýrem a přelijeme pivem. V předehřáté troubě pečeme zhruba 1/2 hodiny.