Kořeněné klobásy s pivem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
300 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
300 ml |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vepřová krkovička |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse přelijeme nakrájené rohlíky pivem, přidáme syrové maso, které jsme nakrájeli na malé kostičky. Přisypeme sůl, koření, jemně rozdrcený česnek a pečlivě promícháme. Směs pod fólií necháme v chladničce odležet do druhého dne.
- Asi 2 metry střívka namočíme, poté propláchneme vodou, obrátíme je a směsí plníme na délku zhruba 12 cm.