Kořeněné klobásy s pivem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Hovězí roštěnka níz. peč. 300 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 300 ml
Rohlíky bílé 2 ks
Tymián sušený 1 kávová lžička
Vepřová krkovička 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse přelijeme nakrájené rohlíky pivem, přidáme syrové maso, které jsme nakrájeli na malé kostičky. Přisypeme sůl, koření, jemně rozdrcený česnek a pečlivě promícháme. Směs pod fólií necháme v chladničce odležet do druhého dne.
  2. Asi 2 metry střívka namočíme, poté propláchneme vodou, obrátíme je a směsí plníme na délku zhruba 12 cm.