Česneková omáčka s toastovým chlebem
Ingredience
Chléb toastový |
2 plátek |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
250 ml |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 ks |
Slunečnice - semena |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
125 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Touastový chléb zbavený kůrky namočíme nejprve do mléka, poté ho rozmixujeme s prolisovaným česnekem a slunečnicovými semeny. Přimícháme smetanu a nasekanou petrželku, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Omáčka je vhodná k rybám, zejména ke grilovaným makrelám a sardinkám.