Makový srnčí hřbet

Ingredience


Cukr moučkový 180 g
Cukr vanilka 2 ks
Mák mletý 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hrubá 30 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse mícháme žloutky s moučkovým cukrem asi 20 minut. Přisypeme mletý mák, 1 vanilkový cukr a hrubou mouku. Vše zamícháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  2. Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní těsto, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut.
  3. Upečený a vychladlý moučník poprášíme vanilkovým cukrem.