Makový srnčí hřbet
Ingredience
Cukr moučkový |
180 g |
Cukr vanilka |
2 ks |
Mák mletý |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hrubá |
30 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V míse mícháme žloutky s moučkovým cukrem asi 20 minut. Přisypeme mletý mák, 1 vanilkový cukr a hrubou mouku. Vše zamícháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní těsto, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut.
- Upečený a vychladlý moučník poprášíme vanilkovým cukrem.