Kapří špízy se zeleninou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Kapr obecný |
600 g |
Kečup jemně pálivý |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Pomeranče |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené kapří maso nakrájíme na kostky.
- V misce rozšleháme olivový olej, nasekanou bazalku, kečup a špetku soli. Kousky kapřího masa naložíme do připravené marinády a necháme asi 30 minut rozležet.
- Očištěné papriky nakrájíme na kousky, omytá rajčata nakrájíme na silnější kolečka. Rybí maso napichujeme střídavě se zeleninou na špízy a grilujeme. Během grilování špízy potíráme zbylou marinádou.
- Hotové špízy posypeme nadrceným pepřem a upravíme na talíře spolu s omytým salátem a dílky omytého pomeranče a citronu.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.