Kapří špízy se zeleninou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Kapr obecný 600 g
Kečup jemně pálivý 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Pomeranče 1 ks
Rajčata 4 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené kapří maso nakrájíme na kostky.
  2. V misce rozšleháme olivový olej, nasekanou bazalku, kečup a špetku soli. Kousky kapřího masa naložíme do připravené marinády a necháme asi 30 minut rozležet.
  3. Očištěné papriky nakrájíme na kousky, omytá rajčata nakrájíme na silnější kolečka. Rybí maso napichujeme střídavě se zeleninou na špízy a grilujeme. Během grilování špízy potíráme zbylou marinádou.
  4. Hotové špízy posypeme nadrceným pepřem a upravíme na talíře spolu s omytým salátem a dílky omytého pomeranče a citronu.
  5. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.