Koprovo-vinná omáčka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar rybí |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozehřátém másle podusíme nasekanou cibuli. Přilijeme smetanu, bílé víno a rybí vývar a zvolna asi 10 minut provaříme.
- Poté přimícháme nasekaný kopr a světlou omáčku. Dochutíme solí, pepřem, octem a muškátovým oříškem.
- Omáčka je vhodná k rybám, zejména k treskám a platýsovi.