Koprovo-vinná omáčka

Ingredience


Cibule 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Ocet vinný 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 100 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 100 ml
Vývar rybí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozehřátém másle podusíme nasekanou cibuli. Přilijeme smetanu, bílé víno a rybí vývar a zvolna asi 10 minut provaříme.
  2. Poté přimícháme nasekaný kopr a světlou omáčku. Dochutíme solí, pepřem, octem a muškátovým oříškem.
  3. Omáčka je vhodná k rybám, zejména k treskám a platýsovi.