Vepřové steaky se sladkokyselou zeleninou
Ingredience
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
Zelenina nakládaná |
500 g |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové (libové) maso z kotlety nakrájíme na steaky o síle asi 1 cm, omyjeme, osušíme, mírně osolíme a opepříme bílým pepřem. Šalotky nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na velmi tenké plátky. Každý plátek pokryjeme kolečky šalotky a zázvoru, potom plátky přehneme a okraje uzavřeme párátky.
- Pánev wok rozpálíme, přilijeme 2 lžíce oleje a směs prudce restujeme z každé strany po 1 minutě dozlatova. Potom na maso přidáme sladkokyselou pikantní zeleninovou směs i s nálevem a vše vaříme 3-4 minuty. Maso i se zeleninou během vaření opatrně promícháme a obrátíme.
- Ze steaků vyjmeme párátka a se zeleninou podáváme s přílohami podle chuti.