Vepřové steaky se sladkokyselou zeleninou

Ingredience


Olej sezamový 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 kávová lžička
Šalotka 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
Zázvor celý 1 polévková lžíce
Zelenina nakládaná 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové (libové) maso z kotlety nakrájíme na steaky o síle asi 1 cm, omyjeme, osušíme, mírně osolíme a opepříme bílým pepřem. Šalotky nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na velmi tenké plátky. Každý plátek pokryjeme kolečky šalotky a zázvoru, potom plátky přehneme a okraje uzavřeme párátky.
  2. Pánev wok rozpálíme, přilijeme 2 lžíce oleje a směs prudce restujeme z každé strany po 1 minutě dozlatova. Potom na maso přidáme sladkokyselou pikantní zeleninovou směs i s nálevem a vše vaříme 3-4 minuty. Maso i se zeleninou během vaření opatrně promícháme a obrátíme.
  3. Ze steaků vyjmeme párátka a se zeleninou podáváme s přílohami podle chuti.