Pivní boršč
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Drůbeží maso |
200 g |
Hovězí maso přední |
250 g |
Hřebíček |
5 ks |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý celý |
6 ks |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová plec |
300 g |
Voda pitná |
1 l |
Brambory |
5 ks |
Celer bulvový |
120 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
80 ml |
Petržel kořen |
1 ks |
Protlak rajčatový |
60 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve připravíme hovězí vývar. Hovězí maso zalijeme vodou a pivem, přidáme koření a sůl. Když je maso poloměkké, přidáme vepřové a drůbeží maso a vaříme doměkka. Poté masa vyjmeme, nakrájíme na kostky a odložíme, vývar přecedíme. Červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka, poté oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu a zelí očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky, cibuli nakrájíme najemno. Česnek utřeme se solí.
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a orestujeme, přidáme rajčatový protlak, směs zalijeme scezeným vývarem, vložíme zelí a brambory a vaříme. Na závěr vmícháme červenou řepu, maso a utřený česnek, cukr, ocet a povaříme.