Pivní boršč

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Drůbeží maso 200 g
Hovězí maso přední 250 g
Hřebíček 5 ks
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý celý 6 ks
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová plec 300 g
Voda pitná 1 l
Brambory 5 ks
Celer bulvový 120 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 80 ml
Petržel kořen 1 ks
Protlak rajčatový 60 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme hovězí vývar. Hovězí maso zalijeme vodou a pivem, přidáme koření a sůl. Když je maso poloměkké, přidáme vepřové a drůbeží maso a vaříme doměkka. Poté masa vyjmeme, nakrájíme na kostky a odložíme, vývar přecedíme. Červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka, poté oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu a zelí očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky, cibuli nakrájíme najemno. Česnek utřeme se solí.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a orestujeme, přidáme rajčatový protlak, směs zalijeme scezeným vývarem, vložíme zelí a brambory a vaříme. Na závěr vmícháme červenou řepu, maso a utřený česnek, cukr, ocet a povaříme.