Peprná meruňková omáčka

Ingredience


Kompot meruňkový 200 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pepř růžový celý 3 kávová lžička
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 6 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tabasco 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kompotované meruňky necháme okapat a asi 5min podusíme na rozehřátém másle.
  2. Přidáme brandy, meruňkovou šťávu, celý růžový pepř, ochutíme solí a provaříme do mírného zhoustnutí.
  3. Poté přimícháme světlou omáčku a smetanu, dochutíme solí, pepřem a tabascem.
  4. Omáčka je vhodná k mořským plodům, zejména k obřím krevetám.