Peprná meruňková omáčka
Ingredience
Kompot meruňkový |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pepř růžový celý |
3 kávová lžička |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tabasco |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kompotované meruňky necháme okapat a asi 5min podusíme na rozehřátém másle.
- Přidáme brandy, meruňkovou šťávu, celý růžový pepř, ochutíme solí a provaříme do mírného zhoustnutí.
- Poté přimícháme světlou omáčku a smetanu, dochutíme solí, pepřem a tabascem.
- Omáčka je vhodná k mořským plodům, zejména k obřím krevetám.