Švestkové knedlíky ze spařeného těsta
Ingredience
Cukr moučkový |
30 g |
Máslo čerstvé |
90 g |
Mléko plnotučné |
0.1875 l |
Mouka pšeničná hrubá |
140 g |
Sůl |
1 špetka |
Švestky |
0.5 kg |
Tvaroh tvrdý na strouhání |
30 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Smícháme mléko, sůl a 50 g másla a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a za stálého míchání vymícháme do hodně tuhého těsta, které se nesmí lepit. Necháme vychladnout. Do studeného těsta přidáme postupně vejce a poté těsto nakrájíme na kousky. Do každého zabalíme omytou švestku. V osolené vodě vaříme 3-5 minut.
- Knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem, tvarohem a přelijeme rozpuštěným zbytkem másla.