Švestkové knedlíky ze spařeného těsta

Ingredience


Cukr moučkový 30 g
Máslo čerstvé 90 g
Mléko plnotučné 0.1875 l
Mouka pšeničná hrubá 140 g
Sůl 1 špetka
Švestky 0.5 kg
Tvaroh tvrdý na strouhání 30 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mléko, sůl a 50 g másla a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a za stálého míchání vymícháme do hodně tuhého těsta, které se nesmí lepit. Necháme vychladnout. Do studeného těsta přidáme postupně vejce a poté těsto nakrájíme na kousky. Do každého zabalíme omytou švestku. V osolené vodě vaříme 3-5 minut.
  2. Knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem, tvarohem a přelijeme rozpuštěným zbytkem másla.