Parmazánová omáčka se šalvějí

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 80 g
Vývar zeleninový 250 ml
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalvějové lístky omyjeme, necháme okapat a nasekáme na nudličky. Podusíme je na rozehřátém másle.
  2. Poté přidáme zakysanou smetanu a zeleninový vývar a povaříme do mírnéhou zhoustnutí. Přimícháme základní světlou omáčku a nastrouhaný parmazán a zvolna vaříme, dokud se sýr zcela neroztaví. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem.
  3. Omáčka je vhodná k masu, zejména telecímu.