Parmazánová omáčka se šalvějí
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
80 g |
Vývar zeleninový |
250 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalvějové lístky omyjeme, necháme okapat a nasekáme na nudličky. Podusíme je na rozehřátém másle.
- Poté přidáme zakysanou smetanu a zeleninový vývar a povaříme do mírnéhou zhoustnutí. Přimícháme základní světlou omáčku a nastrouhaný parmazán a zvolna vaříme, dokud se sýr zcela neroztaví. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem.
- Omáčka je vhodná k masu, zejména telecímu.