Tvarohové knedlíky se strouhanou houskou
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hrubá |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh tučný |
250 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
140 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy dáme polovinu másla, sůl, žloutky a citronovou kůru. Smícháme, přidáme prolisovaný tvaroh, sníh ušlehaný z bílků, nastrouhanou housku (120 g) a mouku. Uhněteme těsto, vytvarujeme z něj 5 knedlíku a vaříme v osolené vodě 12-15 min.
- Hotové kndlíky natrhneme vidličkou, rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným zbytkem másla, posypeme zbytkem housky, kterou osmažíme a podáváme.