Tvarohové knedlíky se strouhanou houskou

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hrubá 20 g
Sůl 1 špetka
Tvaroh tučný 250 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Žemle tuková 140 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme polovinu másla, sůl, žloutky a citronovou kůru. Smícháme, přidáme prolisovaný tvaroh, sníh ušlehaný z bílků, nastrouhanou housku (120 g) a mouku. Uhněteme těsto, vytvarujeme z něj 5 knedlíku a vaříme v osolené vodě 12-15 min.
  2. Hotové kndlíky natrhneme vidličkou, rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným zbytkem másla, posypeme zbytkem housky, kterou osmažíme a podáváme.