Zelená pepřová omáčka
Ingredience
Calvados |
3 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Nakládaný zelený pepř |
2 kávová lžička |
Olej bodlákový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nasekáme najemno a podusíme na rozpáleném oleji.
- Přilijeme bílé víno, vývar, pálenku a povaříme do mírného zhoustnutí.
- Poté přimícháme základní světlou omáčku, smetanu a nakládaný zelený pepř. Dochutíme solí a pepřem.
- Omáčka je vhodná k masu, zejména k vepřovým kotletám.