Zelená pepřová omáčka

Ingredience


Calvados 3 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 100 ml
Nakládaný zelený pepř 2 kávová lžička
Olej bodlákový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nasekáme najemno a podusíme na rozpáleném oleji.
  2. Přilijeme bílé víno, vývar, pálenku a povaříme do mírného zhoustnutí.
  3. Poté přimícháme základní světlou omáčku, smetanu a nakládaný zelený pepř. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Omáčka je vhodná k masu, zejména k vepřovým kotletám.