Pečené knedlíky s houbovou omáčkou
Ingredience
Brambory |
1500 g |
Cibule |
50 g |
Houby sušené |
40 g |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Ocet vinný |
6 ml |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pšeničná krupice |
30 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
100 ml |
Sůl |
2 špetka |
Tvaroh měkký |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Sádlo syrové |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Syrové sádlo pokrájíme na kousky a necháme vyškvařit škvarky. Brambory uvaříme, slijeme a necháme vystydnout, poté prolisujeme. Přimícháme sůl, vejce, tvaroh, krupici, mouku a škvarky. Vypracujeme tuhé těsto, vytvarujeme do knedlíků o průměru 4 cm. Sádlem vymažeme plech a knedlíky na něj naskládáme, omastíme i z horní strany. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- Pečeme v troubě při 200 °C 20 minut.
- Houby zalijeme 300 ml vroucí vody a necháme 15 minut povařit. Mezitím na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zrůžovět. Připravenou jíšku vmícháme do vývaru z hub, přilijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 12 minut, poté osolíme, opepříme a zjemníme smetanou, dochutíme octem.
- Pečené knedlíky servírujeme přelité omáčkou.