Pečené knedlíky s houbovou omáčkou

Ingredience


Brambory 1500 g
Cibule 50 g
Houby sušené 40 g
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Ocet vinný 6 ml
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pšeničná krupice 30 g
Sádlo škvařené 50 g
Smetana 16% (pochoutková) 100 ml
Sůl 2 špetka
Tvaroh měkký 250 g
Vejce slepičí 1 ks
Sádlo syrové 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Syrové sádlo pokrájíme na kousky a necháme vyškvařit škvarky. Brambory uvaříme, slijeme a necháme vystydnout, poté prolisujeme. Přimícháme sůl, vejce, tvaroh, krupici, mouku a škvarky. Vypracujeme tuhé těsto, vytvarujeme do knedlíků o průměru 4 cm. Sádlem vymažeme plech a knedlíky na něj naskládáme, omastíme i z horní strany. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
  2. Pečeme v troubě při 200 °C 20 minut.
  3. Houby zalijeme 300 ml vroucí vody a necháme 15 minut povařit. Mezitím na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zrůžovět. Připravenou jíšku vmícháme do vývaru z hub, přilijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 12 minut, poté osolíme, opepříme a zjemníme smetanou, dochutíme octem.
  4. Pečené knedlíky servírujeme přelité omáčkou.