Kotlety s hořčičnou omáčkou
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Cibule |
60 g |
Hořčice kremžská |
15 ml |
Mléko polotučné |
30 ml |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Vepřové kotlety |
700 g |
Víno jablečné |
50 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Cibuli zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kousky, smícháme s ciderem a olejem a vše přimícháme do brambor. Sýr nastrouháme, smícháme s hořčicí a mlékem. Maso osolíme a opepříme.
- Bramborovou směs nasypeme do zapékací nádoby a dáme péct při 230 °C na 30 minut. Poté dáme navrch plátky masa a pečeme dalších 10 minut. Na závěr vše zalijeme hořčičnou omáčkou a necháme 5 minut zapékat pod grilem.