Kotlety s hořčičnou omáčkou

Ingredience


Brambory 1000 g
Cibule 60 g
Hořčice kremžská 15 ml
Mléko polotučné 30 ml
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Vepřové kotlety 700 g
Víno jablečné 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Cibuli zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kousky, smícháme s ciderem a olejem a vše přimícháme do brambor. Sýr nastrouháme, smícháme s hořčicí a mlékem. Maso osolíme a opepříme.
  2. Bramborovou směs nasypeme do zapékací nádoby a dáme péct při 230 °C na 30 minut. Poté dáme navrch plátky masa a pečeme dalších 10 minut. Na závěr vše zalijeme hořčičnou omáčkou a necháme 5 minut zapékat pod grilem.