Uzená ryba se smetanovou omáčkou
Ingredience
Brambory |
800 g |
Makrela uzená |
800 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Pórek |
200 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
300 ml |
Sůl |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
40 g |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek a petržel omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Smetanu smícháme s 50 ml studené vody. Rybu pokrájíme na kostičky.
- Máslo rozehřejeme a pórek na něm osmahneme po dobu pěti minut. Brambory zalijeme vodou, uvedeme k varu, osolíme a vaříme 15 minut. Poté vodu slijeme, brambory necháme okapat. Do zapékací mísy dáme rybu, osolíme, opepříme, posypeme smaženým pórkem, sekanou petrželí, zalijeme polovinou smetany, navrch dáme plátky brambor, přelijeme zbytkem smetany. Pečeme 20 minut při 180 °C, poté přepneme na gril a necháme ještě 5 minut grilovat.