Uzená ryba se smetanovou omáčkou

Ingredience


Brambory 800 g
Makrela uzená 800 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Pórek 200 g
Smetana 16% (pochoutková) 300 ml
Sůl 1 špetka
Máslo čerstvé 40 g
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek a petržel omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Smetanu smícháme s 50 ml studené vody. Rybu pokrájíme na kostičky.
  2. Máslo rozehřejeme a pórek na něm osmahneme po dobu pěti minut. Brambory zalijeme vodou, uvedeme k varu, osolíme a vaříme 15 minut. Poté vodu slijeme, brambory necháme okapat. Do zapékací mísy dáme rybu, osolíme, opepříme, posypeme smaženým pórkem, sekanou petrželí, zalijeme polovinou smetany, navrch dáme plátky brambor, přelijeme zbytkem smetany. Pečeme 20 minut při 180 °C, poté přepneme na gril a necháme ještě 5 minut grilovat.