Hořčičné brambory
Ingredience
Brambory |
400 g |
Cibule |
240 g |
Cibulka jarní |
100 g |
Estragon |
6 g |
Hořčice dijonská |
30 ml |
Kurkuma |
3 špetka |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Olej olivový |
30 ml |
Omáčka sójová |
6 ml |
Smetana 16% (pochoutková) |
130 ml |
Sůl |
3 špetka |
Zázvor celý |
3 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 52 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kousky. Mrkev oškrábeme a pokrájíme na kolečka. Cibulku pokrájíme na menší kusy a smícháme s nasekaným estragonem. Z mléka, smetany, hořčice, soli, zázvoru a sójové omáčky připravíme zálivku. Vše dobře rozmícháme. Pekáček vytřeme máslem.
- Olej rozpálíme, osmahneme na něm cibuli, přisypeme kurkumu, mouku. Za stálého míchání smažíme 2 minuty. Poté vlijeme do mísy s pokrájenou jarní cibulkou a estragonem, přilijeme zálivku z hořčice. Dobře promícháme. Pekáček vyložíme polovinou pokrájených brambor a mrkve, zalijeme polovinou připravené zálivky, navrch poklademe zbylou zeleninou a opět zalijeme zálivkou. Pečeme při 200 °C 50 minut.