Hořčičné brambory

Ingredience


Brambory 400 g
Cibule 240 g
Cibulka jarní 100 g
Estragon 6 g
Hořčice dijonská 30 ml
Kurkuma 3 špetka
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Olej olivový 30 ml
Omáčka sójová 6 ml
Smetana 16% (pochoutková) 130 ml
Sůl 3 špetka
Zázvor celý 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kousky. Mrkev oškrábeme a pokrájíme na kolečka. Cibulku pokrájíme na menší kusy a smícháme s nasekaným estragonem. Z mléka, smetany, hořčice, soli, zázvoru a sójové omáčky připravíme zálivku. Vše dobře rozmícháme. Pekáček vytřeme máslem.
  2. Olej rozpálíme, osmahneme na něm cibuli, přisypeme kurkumu, mouku. Za stálého míchání smažíme 2 minuty. Poté vlijeme do mísy s pokrájenou jarní cibulkou a estragonem, přilijeme zálivku z hořčice. Dobře promícháme. Pekáček vyložíme polovinou pokrájených brambor a mrkve, zalijeme polovinou připravené zálivky, navrch poklademe zbylou zeleninou a opět zalijeme zálivkou. Pečeme při 200 °C 50 minut.