Pudink s meruňkami

Ingredience


Broskve 150 g
Cukr moučkový 120 g
Likér Maraschino (Maraska) 50 ml
Meruňky 200 g
Sirup višňový 150 ml
Smetana 33% (šlehačka) 300 g
Třešně 150 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 200 ml
Želatina 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, rozmícháme se želatinou a nakonec přimícháme tužší šlehačku. Vyšleháme středně tuhý krém, který rozdělíme do misek a dáme do lednice vychladit.
  2. Mezitím omyjeme broskve, meruňky a třešně. Vypeckujeme a nakrájíme na stejnoměrné kostičky, které spolu promícháme a zalijeme sirupem s Maraskem.
  3. Vychladlý pudink vyklopíme na dezertní talířky, ozdobíme ovocem a pokapeme sirupem s Maraskem.