Alú gobi
Ingredience
Brambory |
100 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
60 g |
Kari pasta |
15 g |
Kokosové mléko |
400 ml |
Koriandr čerstvý |
6 g |
Květák |
400 g |
Olej olivový |
30 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
Zázvor celý |
4 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a nadrtíme, zázvor pokrájíme na malé kousky. Oloupeme a na kostičky pokrájíme brambory. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozčtvrtíme. Koriandr omyjeme, nasekáme nahrubo.
- Olej rozpálíme, přidáme cibuli a smažíme do zesklovatění. Přidáme drcený česnek, chilli a pokrájený zázvor. Smažíme 4 minuty. Přidáme brambory a smažíme 4 minuty. Poté přimícháme kari pastu a květák. Vše dobře promícháme, osolíme, podlijeme kokosovým mlékem. Přiklopené dusíme 25 minut. Do hotové omáčky přisypeme vejce. Servírujeme posypané sekaným koriandrem.