Alú gobi

Ingredience


Brambory 100 g
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 60 g
Kari pasta 15 g
Kokosové mléko 400 ml
Koriandr čerstvý 6 g
Květák 400 g
Olej olivový 30 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 6 ks
Zázvor celý 4 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a nadrtíme, zázvor pokrájíme na malé kousky. Oloupeme a na kostičky pokrájíme brambory. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozčtvrtíme. Koriandr omyjeme, nasekáme nahrubo.
  2. Olej rozpálíme, přidáme cibuli a smažíme do zesklovatění. Přidáme drcený česnek, chilli a pokrájený zázvor. Smažíme 4 minuty. Přidáme brambory a smažíme 4 minuty. Poté přimícháme kari pastu a květák. Vše dobře promícháme, osolíme, podlijeme kokosovým mlékem. Přiklopené dusíme 25 minut. Do hotové omáčky přisypeme vejce. Servírujeme posypané sekaným koriandrem.