Valašské brambory

Ingredience


Brambory 1000 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 60 g
Majoránka 6 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pohanka 500 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 200 g
Vepřový bok uzený 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso rozkrájíme na kostičky.
  2. Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě. Pohanku uvaříme dle návodu. Olej rozpálíme, osmahneme na něm cibuli a česnek. Smažíme 5 minut, poté přidáme maso, které smažíme do zezlátnutí. Přisypeme pohanku. Osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Přimícháme brambory, dobře promícháme a nasypeme do pekáčku. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 200 °C 6 minut.