Valašské brambory
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
60 g |
Majoránka |
6 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pohanka |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
200 g |
Vepřový bok uzený |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 46 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso rozkrájíme na kostičky.
- Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě. Pohanku uvaříme dle návodu. Olej rozpálíme, osmahneme na něm cibuli a česnek. Smažíme 5 minut, poté přidáme maso, které smažíme do zezlátnutí. Přisypeme pohanku. Osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Přimícháme brambory, dobře promícháme a nasypeme do pekáčku. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 200 °C 6 minut.