Kuře pečené na bramborách
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
6 stroužek |
Citronová šťáva |
30 ml |
Estragon |
4 g |
Hořčice |
30 ml |
Kuřecí stehna |
1000 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mrkev kořen |
180 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Rozmarýn čerstvý |
4 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
4 g |
Víno bílé |
100 ml |
Pažitka |
5 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bylinky nasekáme, smícháme s vínem, hořčicí a rozpuštěným máslem. Maso osolíme, opepříme, dáme marinovat do připravené marinády. Marinujeme 120 minut v chladu. Mezitím připravíme zeleninu. Česnek oloupeme a nahrubo nasekáme. Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky, mrkev pokrájíme na kolečka. Obojí osolíme, posypeme sekaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou.
- Marinované maso vyjmeme z marinády a tou zalijeme zeleninu. Zeleninu přendáme do pekáče a dáme péct při 190 °C na 20 minut, poté přidáme marinované maso a pečeme dalších 45 minut. Hotový pokrm posypeme sekanou pažitkou.