Kuře pečené na bramborách

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 6 stroužek
Citronová šťáva 30 ml
Estragon 4 g
Hořčice 30 ml
Kuřecí stehna 1000 g
Máslo čerstvé 100 g
Mrkev kořen 180 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Rozmarýn čerstvý 4 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 4 g
Víno bílé 100 ml
Pažitka 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bylinky nasekáme, smícháme s vínem, hořčicí a rozpuštěným máslem. Maso osolíme, opepříme, dáme marinovat do připravené marinády. Marinujeme 120 minut v chladu. Mezitím připravíme zeleninu. Česnek oloupeme a nahrubo nasekáme. Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky, mrkev pokrájíme na kolečka. Obojí osolíme, posypeme sekaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou.
  2. Marinované maso vyjmeme z marinády a tou zalijeme zeleninu. Zeleninu přendáme do pekáče a dáme péct při 190 °C na 20 minut, poté přidáme marinované maso a pečeme dalších 45 minut. Hotový pokrm posypeme sekanou pažitkou.