Opékané brambory se slaninou
Ingredience
Brambory |
700 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vepřové koleno uzené |
130 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme. Uvedeme k varu a vaříme 9 minut, poté slijeme a dáme stranou. Strouhanku pokapeme citronovou šťávou, přimícháme sekanou petržel.
- Kousky brambor obalíme v bílcích a v ochucené strouhance. Maso se slaninou pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova, poté z pánve vyjmeme a dáme do ní brambory. Poté smícháme s masem a slaninou, osolíme a opepříme dle chuti.