Opékané brambory se slaninou

Ingredience


Brambory 700 g
Citronová šťáva 10 ml
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 5 g
Slanina vepřová 80 g
Strouhanka 100 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vepřové koleno uzené 130 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme. Uvedeme k varu a vaříme 9 minut, poté slijeme a dáme stranou. Strouhanku pokapeme citronovou šťávou, přimícháme sekanou petržel.
  2. Kousky brambor obalíme v bílcích a v ochucené strouhance. Maso se slaninou pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova, poté z pánve vyjmeme a dáme do ní brambory. Poté smícháme s masem a slaninou, osolíme a opepříme dle chuti.