Žloutkový krém s ananasem

Ingredience


Ananas 300 g
Broskve 120 g
Cukr moučkový 80 g
Sirup višňový 500 ml
Smetana 33% (šlehačka) 500 ml
Tresť vanilková 10 ml
Vaječný žloutek slepičí 16 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný ananas nakrájíme na malé kostičky, vsypeme do mísy, posypeme cukrem a necháme odstát.
  2. V jiné míse rozkvedláme žloutky se sirupem, pozvolna zahříváme, až hmota trochu ztuhne a začne se táhnout. Ovoníme vanilkovou esencí, přimícháme kousky ananasu, za stálého šlehání necháme vychladnout. Nyní přimícháme tužší šlehačku, hmotou naplníme formičky a necháme zmrazit.
  3. Podáváme na dezertních talířcích ozdobené kousky broskví.