Žloutkový krém s ananasem
Ingredience
Ananas |
300 g |
Broskve |
120 g |
Cukr moučkový |
80 g |
Sirup višňový |
500 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
500 ml |
Tresť vanilková |
10 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
16 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěný ananas nakrájíme na malé kostičky, vsypeme do mísy, posypeme cukrem a necháme odstát.
- V jiné míse rozkvedláme žloutky se sirupem, pozvolna zahříváme, až hmota trochu ztuhne a začne se táhnout. Ovoníme vanilkovou esencí, přimícháme kousky ananasu, za stálého šlehání necháme vychladnout. Nyní přimícháme tužší šlehačku, hmotou naplníme formičky a necháme zmrazit.
- Podáváme na dezertních talířcích ozdobené kousky broskví.