Zmrzlina mandlová
Ingredience
Cukr moučkový |
300 g |
Mandle |
100 g |
Mléko plnotučné |
1000 ml |
Mléko polotučné |
50 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
10 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mandle spaříme horkou vodou, osušíme, nameleme nebo nadrtíme. Vsypeme je do misky, zakapeme trochou horkého mléka, necháme vylouhovat.
- V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit.
- Vidličkou mandle s mlékem rozetřeme a přimícháme do hmoty na zmrzlinu.
- Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.