Zmrzlina mandlová

Ingredience


Cukr moučkový 300 g
Mandle 100 g
Mléko plnotučné 1000 ml
Mléko polotučné 50 ml
Vaječný žloutek slepičí 10 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mandle spaříme horkou vodou, osušíme, nameleme nebo nadrtíme. Vsypeme je do misky, zakapeme trochou horkého mléka, necháme vylouhovat.
  2. V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit.
  3. Vidličkou mandle s mlékem rozetřeme a přimícháme do hmoty na zmrzlinu.
  4. Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.