Zmrzlina kaštanová
Ingredience
Cukr moučkový |
300 g |
Kaštany jedlé |
200 g |
Mléko plnotučné |
1000 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
10 ks |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kaštany vložíme na pár minut do trouby, aby praskly a daly se oloupat. Kaštany oloupeme, vrátíme do trouby, podlijeme trochou vody a pečeme aspoň 10 až 15 minut. Kaštany necháme vychladnout a dobře je nadrtíme.
- V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Nyní přimícháme drcené kaštany.
- Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.