Kaparová omáčka

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Hovězí vývar základní 350 ml
Kapary sterilované 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku nasekáme a na rozehřátém másle podusíme. Kapary necháme okapat a přidáme k cibuli. Přilijeme vinný ocet, vývar a zvolna asi 20min provaříme.
  2. Přimícháme nasekané bylinky, smetanu a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Omáčka je vhodná k masu.