Kaparová omáčka
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
350 ml |
Kapary sterilované |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku nasekáme a na rozehřátém másle podusíme. Kapary necháme okapat a přidáme k cibuli. Přilijeme vinný ocet, vývar a zvolna asi 20min provaříme.
- Přimícháme nasekané bylinky, smetanu a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a pepřem.
- Omáčka je vhodná k masu.