Přírodní řízky s vínovou omáčkou

Ingredience


Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Maizena - kukuřičný škrob 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř citronový 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
Víno bílé 1.2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Libové maso z vepřové kotlety omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky přibližně 1,5 cm silné. Maso osolíme a opepříme citronovým pepřem.
  2. V pánvi rozpálíme máslo s olejem a řízky restujeme z každé strany 1-2 minuty. Pokapeme limetkovou šťávou, vyjmeme, dáme do mísy a zakryjeme.
  3. Do pánve na výpek přilijeme 1 dl bílého vína a když se trochu vařením odpaří, přimícháme 1/2 lžičky Maizeny rozmíchané ve 20 ml vína.
  4. Řízky podáváme polité vínovou omáčkou.