Přírodní řízky s vínovou omáčkou
Ingredience
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Maizena - kukuřičný škrob |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř citronový |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Víno bílé |
1.2 dl |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Libové maso z vepřové kotlety omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky přibližně 1,5 cm silné. Maso osolíme a opepříme citronovým pepřem.
- V pánvi rozpálíme máslo s olejem a řízky restujeme z každé strany 1-2 minuty. Pokapeme limetkovou šťávou, vyjmeme, dáme do mísy a zakryjeme.
- Do pánve na výpek přilijeme 1 dl bílého vína a když se trochu vařením odpaří, přimícháme 1/2 lžičky Maizeny rozmíchané ve 20 ml vína.
- Řízky podáváme polité vínovou omáčkou.