Zeleninová polévka s pivem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Celer bulvový 110 g
Mrkev kořen 110 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Pórek 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 100 g
Zelí hlávkové bílé 80 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 2 ks
Sýr Eidam cihla 30% 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, cibuli na kostičky, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, rohlíky nakrájíme na příčné plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.
  2. V hrnci se silným dnem rozpustíme anglickou slaninu, přimícháme cibuli, necháme zpěnit a vsypeme zeleninu i se žampiony, promícháme, osolíme, opepříme. Zalijeme vodou a vaříme, až zelenina změkne. Poté vlijeme pivo a ještě provaříme.
  3. Mezitím připravíme krutony z plátků rohlíků. Každý plátek natřeme máslem, posypeme sýrem a rychle zapečeme v troubě.
  4. Polévku podáváme s petrželovou natí a zapečenými plátky rohlíků.