Tradiční pivní polévka
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
600 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
600 ml |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
120 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Chleba nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme, citron oloupeme až na dužinu a nakrájíme na plátky.
- V hrnci smícháme vodu s pivem a nasypeme do něj chleba. Zamícháme, necháme zhruba hodinu a půl stát.
- Poté polévku uvaříme, až je chleba rozvařený, a rozmixujeme. Přidáme plátky citronu, cukr, skořici, osolíme a necháme jen přejít varem. Před podáváním vmícháme smetanu.