Tvarohový trhanec s malinovým sirupem
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
60 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hrubá |
60 g |
Sirup malinový |
0.125 l |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.0625 l |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh měkký |
450 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Polovinu másla umícháme se solí, přidáme cukr, žloutky, vyškrábnutý vanilkový lusk, citronovou kůru a poté postupně po lžících prolisovaný tvaroh a smetanu. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a společně s moukou přidáme do těsta.
- Pekáč vymažeme rozeřátým zbytkem másla, vlijeme těsto a pečeme cca 30 min. Dvěma vidličkami roztrháme na kousky a ještě chvíli dopečeme.
- Rozdělíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem, přelijeme malinovou šťávou a podáváme.