Tvarohový trhanec s malinovým sirupem

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 60 g
Cukr vanilka 20 g
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hrubá 60 g
Sirup malinový 0.125 l
Smetana 33% (šlehačka) 0.0625 l
Sůl 1 špetka
Tvaroh měkký 450 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vanilkový lusk 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polovinu másla umícháme se solí, přidáme cukr, žloutky, vyškrábnutý vanilkový lusk, citronovou kůru a poté postupně po lžících prolisovaný tvaroh a smetanu. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a společně s moukou přidáme do těsta.
  2. Pekáč vymažeme rozeřátým zbytkem másla, vlijeme těsto a pečeme cca 30 min. Dvěma vidličkami roztrháme na kousky a ještě chvíli dopečeme.
  3. Rozdělíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem, přelijeme malinovou šťávou a podáváme.