Pita s vepřovým masem
Ingredience
Česnek |
350 g |
Chléb Pita |
2 plátek |
Cuketa |
100 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Lilek |
1 ks |
Mozzarella |
100 g |
Olej olivový |
3 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
8 kávová lžička |
Olivy černé |
100 g |
Olivy zelené |
12 ks |
Pepř bílý |
4 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sůl mořská |
8 špetka |
Sýr Gouda 45% |
3 polévková lžíce |
Vepřové kotlety |
200 g |
Žampiony čerstvé |
4 ks |
Oregano čerstvé |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malý lilek omyjeme, pokrájíme na plátky, osolíme (1 lžička) a necháme ho „vypotit“ asi 30 minut. Pak plátky omyjeme a osušíme. Omytou cuketu, rajčata a očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky. Nakládané olivy bez pecek rozkrájíme na poloviny. Mozzarellu nakrájíme na silnější proužky. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Do misky si dáme rajčatový protlak a smícháme ho s olivovým olejem (3 lžíce) a prolisovaným česnekem.
- Vepřové maso z kotlety omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které pak nakrájíme na obdélníčky (přibližně 3 x 5 cm). Maso dáme do mísy, osolíme ho (1 lžička), opepříme bílým pepřem, pokapeme olivovým olejem, promícháme a necháme chvilku odležet.
- 4 pity dáme na plech potřený olejem a každou potřeme směsí s rajčatovým protlakem. Pak na každou „pizzu“ postupně rozložíme lilek, cuketu, houby, rajčata – zeleninu mírně osolíme mořskou solí, okořeníme černým pepřem (na každou pitu po 2 špetkách). Rajčata budou chutnější, pokud je i mírně pocukrujeme. Pak položíme plátky masa, mezi ně plátky Mozzarelly, olivy, vše posypeme petrželkou a oreganem. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 10–12 minut, pak vše posypeme nastrouhaným sýrem a pizzu dopečeme ještě asi 2 minuty, aby se roztopil sýr.
- Pitu s vepřovým masem podáváme horkou.