Pita s vepřovým masem

Ingredience


Česnek 350 g
Chléb Pita 2 plátek
Cuketa 100 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Lilek 1 ks
Mozzarella 100 g
Olej olivový 3 kávová lžička
Olej slunečnicový 8 kávová lžička
Olivy černé 100 g
Olivy zelené 12 ks
Pepř bílý 4 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 kávová lžička
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Sůl mořská 8 špetka
Sýr Gouda 45% 3 polévková lžíce
Vepřové kotlety 200 g
Žampiony čerstvé 4 ks
Oregano čerstvé 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malý lilek omyjeme, pokrájíme na plátky, osolíme (1 lžička) a necháme ho „vypotit“ asi 30 minut. Pak plátky omyjeme a osušíme. Omytou cuketu, rajčata a očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky. Nakládané olivy bez pecek rozkrájíme na poloviny. Mozzarellu nakrájíme na silnější proužky. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Do misky si dáme rajčatový protlak a smícháme ho s olivovým olejem (3 lžíce) a prolisovaným česnekem.
  2. Vepřové maso z kotlety omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které pak nakrájíme na obdélníčky (přibližně 3 x 5 cm). Maso dáme do mísy, osolíme ho (1 lžička), opepříme bílým pepřem, pokapeme olivovým olejem, promícháme a necháme chvilku odležet.
  3. 4 pity dáme na plech potřený olejem a každou potřeme směsí s rajčatovým protlakem. Pak na každou „pizzu“ postupně rozložíme lilek, cuketu, houby, rajčata – zeleninu mírně osolíme mořskou solí, okořeníme černým pepřem (na každou pitu po 2 špetkách). Rajčata budou chutnější, pokud je i mírně pocukrujeme. Pak položíme plátky masa, mezi ně plátky Mozzarelly, olivy, vše posypeme petrželkou a oreganem. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 10–12 minut, pak vše posypeme nastrouhaným sýrem a pizzu dopečeme ještě asi 2 minuty, aby se roztopil sýr.
  4. Pitu s vepřovým masem podáváme horkou.